"EĞİTİMİN EĞİTİLMESİ GEREKİYOR."
Fen Bilimleri Dersine Nasıl Çalışmalıyız?
Fen Bilimleri Dersine Nasıl Çalışmalıyız
- Fen Bilimleri dersi temelinde merak olan bir derstir. Öncelikle konuyu merak edeceksiniz, araştıracaksınız, projeler üreteceksiniz bu sayede eğlenceli olarak öğrenmiş olursunuz.
- Ders, derste öğrenilir, meşhur bir sözdür. Fen Bilimleri dersi de, okulda derste öğrenilir.
- Dersi çok iyi takip ederek ayrıntıları yakalamaya çalışın. Anlayamadığınız bir nokta olduğunda öğretmeninize hemen sorun. Konu anlatılırken önemli yerleri işaretleyin.
- Kendinize ait notlarınız olsun, not tutarak çalışmak öğrenmeyi pekiştirir.
- Şekilli sorular sorulmaktadır. Bu sorular en kolay soru tipleridir. Çünkü sorunun cevabı şeklin içinde gizlidir. Şekli iyi inceleyen cevabını bulur.
- Grafik sorularında iyi bir matematik bilgisi gerekmektedir. Grafik çizmenin mantığı anlaşılırsa, cevap hemen gelir.
- Konuları günlük hayatla ilişkilendirin. Bu şekilde hatırlamak daha kolay olacaktır.
- Ders çalışmaya önce konu tekrarı ile başlayın, bilmediğiniz konu ile ödev yapamazsınız, test çözemezsiniz.
- Soru çözümünde çözümlü sorulardan başlayın, kolay sorulardan zora doğru ilerleyin. Yine anlayamadığınız yerleri işaret ederek öğretmeninize sorun.
- Ders çalıştığınız ortamın fiziki şartlarını iyileştirin. Genellikle bilgisayar, cep telefonu, oyuncaklar, televizyon, müzik motivasyonu azaltmaktadır. Bunların odanızdan uzakta olması en doğrusudur.
2. Notlarımı nasıl yükseltebilirim
* Planlı ders çalışma (Fazla ders çalışma değil, her gün düzenli çalışmalısın kesinlikle erteleme, ertelemek sorunları daha da büyütür.)
* Kendini gereksiz meşgul eden, ders çalışmanı engelleyen problemleri ortadan kaldırma.(Ders çalışılırken televizyon izlenmez)
* Testlerle konu eksiklerini öğrenme (Yapılan testlerin sonucu senin hangi konuyu ne kadar bildiğini gösterir. Konu eksiğin olduğu yerleri daha çok çalışmalısın.)
* Asla olmaz deme (Kendini olumsuz düşüncelerden sıyır, asla yapamam deme, bazı öğrenciler bir konuyu bir sefer okumakla anlar, bazıları iki bazıları üç..... ama sonunda anlarsın. )